FBgladjen

Vi leker och lär

Veckobrev v 35

Hej igen!

Det är ett skiftande väder och från störtregn i måndags har nu sommaren kommit tillbaka och vi njuter av värmen och försöker att passa på att vara utomhus. I onsdags var vi ute på gården och skrev 1:or med pensel och vatten på asfalten och på väggarna. Barnen fick på detta sätt möjlighet att träna på hur man skriver siffran 1 uppifrån och ned.

I veckan har vi också skapat och sjungit och tittat på en filmsnutt om hur man ska vara som kompis. Vi har fått besök av Mona från Egypten som är hos oss ibland för att lära sig svenska. Vi har pratat lite om världsdelarna och tittat på världskartan. Vi har också bestämt namn på våra grupper. Marias grupp valde namnet Fjärilen och Helenas grupp kallar sig Bärfisarna. Vi har också jobbat vidare med ljud och på fredag kommer det att bli lite teater.. Det brukar vara mycket uppskattat

Att uppmärksamma:

  • På onsdag 7/9  blir det fotografering.
  • Som ni nog sett i trappan har vi bytt dag för vår idrott. Den ligger numera på fredagar.
  • Bada kommer vi att göra på tisdagar.  Vecka 38 börjar Fjärilarna. Båda grupperna går vecka 39. Vecka 40 går Bärfisarna och vecka 41 går båda grupperna igen.
  • Vi kommer att gå på höstvandring onsdagen den 14/9 och då ska vi ha med matsäck.
  • Maria har börjat studera till specialpedagog och kommer vara borta ca 2 dagar per månad. I hennes ställe kommer Britt-Marie (Titti). VI hälsar henne välkommen.
  • Föräldramöte för FA och FB måndagen den 12/9. Vi ses i matsalen kl 18:30-19:30.

Trevlig helg!

Helena och Maria

 

 

 

« »

© 2017 FBgladjen. Tema av Anders Norén.