Hej alla!

Värmen har kommit tillbaka och vi njuter så länge det varar.  I klassen har vi jobbar med bokstaven K som i ko eller Kruskräppa (en växt som vi brukade kalla kaffe i leken då jag var liten). Vi har fortsatt med mätövningar och börjat läsa Sagan om Vasa.

Vi har också haft besök av ett skelett och pratat lite mer om hälsa, om kroppen och om lite olika organ. Vi har också tittat lite närmare på de ben som finns i våra armar. Vår klasskamrat Minea bröt ju sin arm härom sistens. Vi har också jobbat med talet 5 och femkamraterna.

Äntligen har vi fått gå till badhuset och barnen var alla mycket duktiga och hade kul.

  • På onsdagen den 25 oktober gör vi en utflykt till Vasamuseet. Då behöver vi be er att packa matsäck med lunch och mellis/frukt etc. Vi träffas på skolan 7:20 för att gå till tåget som går 7:49. Vi kommer tillbaka till Nynäshamns station 15:11. Från stationen tar det oss en kvart men vill ni hämta vid tåget går det förstås bra.
  • OBS! Glöm inte idrottskläder till onsdagar. Barnen behöver också handduk och tvål. Om barnen varit sjuka men är i skolan anpassar vi idrotten och vi vill att de duschar av sig efter. Vi försöker lära dem att göra så som förväntas av dem när de blir äldre i skoidrotten.

Trevlig helg

Maria och Helena